Esiintymiset

Tulevia tapahtumia

Juhlakonsertti ja POL:n 55-vuotisjuhla la 24.11.2018
Hotelli Arthur (Vuorikatu 19), Helsinki
Nyky- ja ikipollit kokoontuvat marraskuun lopulla huikeaan POL-konserttiin, jossa nykyisen kuoron lisäksi esiintyy eri aikojen POL-kokoonpanoja omina kuoroinaan. Ilta huipentuu vuosijuhlaan. Konsertin ja vuosijuhlan lipunmyynti alkaa myöhemmin.

Menneitä tapahtumia

-2018-

Auringon noustessa: Toivo Kuulan 135. syntymäpäivä 7.7.2018
Senaatintori, Helsinki
Nykyiset ja entiset pollilaiset lauloivat lauantaiaamuna 7.7. Senaatintorin ulkokonsertissa upean Auringon noustessa -kappaleen sekä muuta Kuulan tuotantoa. Konsertin jälkeen vietimme kesäistä kuoropiknikkiä.

Kevätkonsertti 9.5.2018
Balderin sali, Helsinki
Kevään ohjelmistomme rakentui Federico García Lorcan runouden ympärille ja sisälsi myös muita espanjalaisia ja espanjalaishenkisiä kappaleita. Esitimme konsertissa Manuel Oltran, Martin Baggen, Einojuhani Rautavaaran ja Oscar Galiánin kappaleiden kiehtovia rytmejä.

-2017-

Akateeminen joulukonsertti 8.12.2017
​Kallion kirkko, Helsinki
Helsingin yliopiston osakuntakuorot ovat kokoontuneet vuodesta 1994 lähtien laulamaan yhdessä joulun alla Akateemiseen joulukonserttiin. Konsertissa kuultiin toinen toistaan hienompia esityksiä osakuntakuoroilta, kuorojen suuria yhteisnumeroita sekä rakkaimpia joululauluja myös yhteislauluna.

Syyskonsertti ”Lauluja yöstä ja valosta” 1.12.2017
Vapaan taiteen tila, Helsinki
Talven pimeät illat saivat seurakseen revontulien säihkettä, kirpeänmakeita sävyjä ja tunnelmallista valoa kuoromusiikin muodossa. Konsertin ohjelmisto koostui kappaleista, joiden sävelet soittavat tarinoita talvesta, yöstä ja valosta.

Kansallispuiston laulu 26.8.2017
Oulangan kansallispuisto, Kuusamo
POL esiintyi Suomen luonnon päivänä Oulangan kansallispuistossa satavuotiaan Suomen ja suomalaisen luonnon kunniaksi. Yhteistyökumppaneina olivat Kuusanka-kuoro, Kuusamon Laulu ja naiskuoro Ainot sekä Metsähallituksen luontopalvelut.

Yhteiskonsertti POL–Cassiopeia 24.8.2017
Oulun kaupungintalo, Oulu
Kaksi yliopistokuoroa yhdistivät voimansa Oulun kaupungintalon juhlasalissa, kun Oulun yliopiston ylioppilaskunnan oma Cassiopeia sai vieraakseen Pohjalaisten Osakuntien Laulajat. Yhdessä ja erikseen nämä nuorekkaat sekakuorot esittivät musiikkia aina suomalaisesta kansallisromantiikasta nykypäivän kansainväliseen kuoromusiikkiin. Eräänä kantavana teemana ohjelmistossa oli 26.8. juhlittava Suomen luonnon päivä. POL jatkoikin Oulusta matkaansa kohti Oulangan kansallispuistoa.

Kevätkonsertti ”Pohjolan laulu” 21.5.2017
Balderin sali, Helsinki
Kevätkonsertin ohjelmistossa kuultiin kauneimpia sävellyksiä suomalaisesta luonnosta.

Sekakuorot sekaisin 12.5.2017
Helsingin konservatorio, Helsinki
Akateemisen Laulun, Wiipurilaisen Osakunnan Laulajien ja Pohjalaisten Osakuntien Laulajien konsertillinen musiikillisia älyttömyyksiä.

Poimintoja aiempien vuosien tapahtumistamme

-2016-

Akateeminen joulukonsertti 9.12.2016
Kallion kirkko, Helsinki

Syyskonsertti ”Something wicked this way comes – salaperäisiä säveliä” 27.11.2016
Vapaan taiteen tila, Helsinki
Laulunjohtajamme Julia Laineman ensikonsertti.

Art goes kapakan kuorojen kierros 18.8.2016

Viron-matka 4.–8.5.2016
POL:n keväinen konserttimatka Viroon. Kuoro piti Pärnussa kaksi konserttia ja esiintyi Viljandissa Tarton yliopiston musiikkiakatemian sekakuoron kanssa. Matkalla myös polskittiin meressä, keinuttiin keinussa ja syötiin sieniä.

Kevätkonsertti ”Aamusta iltaan” 2.5.2016
Hakasalmen huvila, Helsinki
Laulunjohtajamme Satu Simolan Suomen-jäähyväiskonsertti. POL esitti kahden romantikon, Toivo Kuulan ja Rudolf Tobiaksen, kappaleita. Konsertin solisteina lauloivat sopraano Mia Heikkinen ja tenori Joonas Eloranta.

-2015-

Joulumatinea 29.11.2015
Hakasalmen huvila, Helsinki

Haydn: Requiem
25.4.2015 Mikaelin kirkko, Turku ja 26.4.2015 Johanneksenkirkko, Helsinki
Johann Michael Haydnin suurkuorolle ja orkesterille säveltämä klassinen sielunmessu (Missa pro defuncto Archiepiscopo Sigismondo). Lisäksi ohjelmistossa olivat Jaakko Mäntyjärven MS Estonian onnettomuuden muistoksi säveltämä Canticum Calamitatis Maritimae ja Edward Elgarin taivaallisesta rauhasta kertova They are at rest. POL esiintyi Savolaisen Osakunnan Laulajien ja Collegium Musicum Turku -orkesterin kanssa. Konsertin johtivat Satu Simola ja Dani Juris. Solisteina olivat sopraano Tuuli Lindeberg, mezzosopraano Essi Luttinen, tenori Ville Salonen ja basso Antti Pakkanen.

Näyttämömusiikkikonsertti 1.2.2015
Balderin sali, Helsinki
Johtajina Satu Simola ja Robert Cowles, solistina sopraano Mia Heikkinen.

-2014-

MegaPOL-konsertti 19.5.2014
Balderin sali, Helsinki
Mukana koko polliaaninen perhe: POL, Torpparit, Nuorkääkät ja Pohjalaiset naislaulajat.

-2013-

Mallorcan-matka 8.–12.5.2013
Kuoromatka ja konserttikiertue Mallorcalla, konsertit Sa Poblassa yhteistyössä Coral de sa Poblan kanssa sekä Esporlesissa yhteistyössä Cor d’Esporlesin kanssa.

-2012-

Pohjois-Suomen kiertue, toukokuu 2012
Esiinnyimme Oulun tuomiokirkossa, Kajaanin pääkirkossa, Kajaanilaisen kulttuuriyhdistys Rauniokaupunki ry:n klubilla yhdessä kajaanilaisen Pop/Rock-kuoron kanssa sekä Kainuun konservatorion festivaaleilla.

-2011-

Berliinin-matka, toukokuu 2011
Kuoromatka ja konserttikiertue Berliiniin, esiintymiset Tierpark Berlin-Friedrichsfeldessä ja Heilig-Kreuz-kirkossa.